otrdiena, 2011. gada 8. marts

ģenerāltīrīšana


Pēdējā laikā reti iedvesmojos no žurnāliem, kā tas bija kādreiz. Tagad man tie šķiet muļķīga laika kavēšana un tikai retu reizi nopērku, lai varētu papriecāties par skaistām bildītēm. Laikam jau man nepatīk pārāk brīvā valodas izmantošana, tukši raksti, tukšas intervijas. Gribu kaut ko arī iegūt pārdomām. Tomēr kāds marta numurs mani pārsteidza ar patiešām patiesu ieteikumu: "Pavasara lielā tīrīšana klāt - iztīri skapi un savas domas."
Domāju, ka neesmu vienīgā, kurai kaut kāda liela ģenerāltīŗīšana šķiet kā ārprāta murgs. Ir jāpārcilā visas mantas, kas stāv skapī, kas mētājas pa visu dzīvokli/māju, kam nav bijusi atrasta vieta vairākus mēnešus un nu ir jāizdomā, ko ar tām darīt. Viss ir jāiztīra, jāsakārto, jāizveido kaut kāda sistēma, lai neapmaldītos un nebūtu problēmu kaut ko atrast. Nu, vismaz kā
du laiku.
Tā kā tīrīšanas laikā ir kaut kā jānodarbina ne tikai rokas, bet arī prāts, tad kaut kā pilnīgi analoģiski darbam ar skapi/nekārtību mantās/lielo tīrīšanu mēs analizējam un kārtojam arī savas domas. Ir tiešām grūti saņemties, lai to darītu, nav viegli atvērt tās domu atvilktnītes, kur ir vislielākā nekārtība un mēģināt tās izmēzt no liekā un sakārtot vajadzīgo. Bieži atliekam kaut kādu lēmumu pieņemšanu un sava viedokļa, izjūtu sakārtošanu. Jo, lai arī cik grūti mums būtu saprast citus cilvēkus, visgrūtāk ir saprast, tātad sakārtot, pašiem sevi.
Novēlu katram šopavasar ieviest kaut kādu kārtību skapjos un domās un visur citur, kur radies haoss.
Veiksmes!


_______________
bilde no imgfave.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru